Ljubljana, 7. september 2019

Zadeva: Izjava za javnost »Zamrznitev stavke«

V Sindikatu prometnih pilotov Slovenije (SPPS) vas obveščamo, da nam je včeraj pozno popoldne s poslovodstvom Adrie Airways uspelo doseči dogovor o osnutku nove kolektivne pogodbe. Na osnovi tega dogovora, se stavka pilotov, ki je bila napovedana od dne 8.9.2019 od 00:00 do 10.9.2019 do 23:59 ne bo izvedla.

Upravni odbor sindikata bo v kratkem odločal o potrditvi nove kolektivne pogodbe, ki je trenutno v procesu usklajevanja in dogovarjanja še v zadnjih nekaj členih. Glede na to, da smo se v glavnih členih z delodajalcem uspeli dogovoriti, verjamemo da bo predlog s strani upravnega odbora tudi potrjen.

V kolikor se bo poslovodstvo Adrie držalo sklenjenega dogovora, bo po podpisu kolektivne pogodbe pilotov, sledil tudi preklic še ostalih dveh stavk, ki sta sicer napovedani:

• od dne 18.9.2019 od 00:00 do 20.9.2019 do 23:59
  • od dne 30.9.2019 od 00:00 do 2.10.2019 do 23:59

Predvidevamo, da se bodo z novo kolektivno pogodbo znatno izboljšali delovni pogoji pilotov v Adrii, kar je bil tudi prvotni cilj sindikata pred pričetkom pogajanj. Sedaj ima poslovodstvo čas, da se še bolj posveti ostalim izzivom, ki trenutno pestijo Adrio in pri reševanju le teh poslovodstvu želimo obilico uspeha.

Luka Radovic

Predsednik SPPS