Odgovori na nekatera novinarska vprašanja:

 

1. V medijih berem, da so vam večkrat zamujale plače. Ste s strani vodstva dobili kakršno koli zagotovilo, da bodo plače (odslej) izplačane v skladu s kolektivno pogodbo? oz. je vodstvo v zadnjih dneh sploh odzivno?

 

Polovica plače je letos zamudila v mesecu juniju za 2 dni glede na rok iz kolektivne pogodbe ( do 15.ega v mesecu). Dnevnice po nalogu za let pa redno zamujajo in so izplačane po 15.em, kar zopet pomeni kršitev KP PILOTOV

Vodstvo je zagotovilo, da bodo dnevnice poravnane do 20.ega v mesecu, preostali del neplačanih SODPZ prispevkov pa do konca meseca.

 

2. Omenjali ste, da boste obvestili premiera Šarca. Se vam je morda že odzval?

 

S predsednikom vlade smo se 18.6.2019 sestali na spoznavnem sestanku in izmenjali poglede ter ideje. Veseli nas, da nam je prisluhnil in bil konstruktiven sogovornik.

 

3. Vi pravite, da so odpovedi povezane s prevelikim številom poletov. Torej pri tem ne gre (tudi) za pomanjkanje finančnih sredstev? (glede na zamujanje plač, bi tako sklepal na prvo žogo)

 

Pomanjkanje finančnih sredstev žal ne moremo komentirati, prosim da se obrnete na lastnika. Sindikat predpostavlja, da so odpovedi povezane tudi s preveč optimistično zastavljenim urnikom letov v poletni sezoni in preveliko obremenitvijo pilotov.

 

4.  Kaj v sindikatu pričakujeta od vodstva?

 

Pričakujemo, da se bo poslovodstvo ustrezno odzvalo glede na številne odpovedi poletov, ki nam kvarijo ugled tako pri potnikih kot pri poslovnih partnerjih. Upamo, da se bo poletno letenje prilagodilo do te mere, da bodo poleti potekali nemoteno in neobremenjujoče za vse udeležence.

 

5. Kako komentirate špekulacije v javnosti o koncu Adrie Arways?

 

Brez komentarja